Egyéb

Mit üzent nekem a taxisblokád, és az Uber?

Budapest, 2015. június 16. Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2015. június 16.
Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Engem személy szerint sehogy sem érintett ez az egész Uber-ügy, mivel én online dolgozok, szóval az ágyam, és a munkahelyem között kb. 15 méter a különbség, már ha nem az ágyból, hanem asztal mellett akarom a napi teendőimet megcsinálni.

Ezért inkább kivácsisággal, mint bosszankodva (mert sehova se kellett utaznom) figyelem az eseményeket, és igyekszek valamilyen tanulságot levonni ebből a egész kavarásból.

Első nap csináltam egy gyors, és egyáltalán nem teljes felmérést a baráti, ismeretségi körömben, hogy vajon hány ember használ valamiért taxit.

Nem lepett meg az eredmény, mert egyetlen egy ismerősöm se szokott taxizni.

Ennek okáról maguk a taxisok tehetnek azokkal a rossz tapasztalatokkal, amiket akkor szereztek az ismerőseim, amikor mégis nagy ritkán beülnek egy kocsiba.

Aztán egy kicsit később jobban utána néztem, hogy miképp is alakulnak a dolgok a világban, vajon mitől alakult ki a mostani helyzet?

Csak egy két számadat, amit az első keresés adott ki:

2012-ra 2,5 milliárd!! internet elérésre képes mobil telefon fogja használni a 4G-t, más nevén az LTE-t (ez a jelenlegi leggyorsabb adatátviteli sebességgel bíró mobil internet) mert akkora lesz a világon a lefedettség.

Az LTE várható elterjedtsége
Az LTE várható elterjedtsége

Az internetre felkapcsolódó mobil eszközök száma már tavaly 12%-kal meghaladta az asztali gépek kapcsolódását.

Egy átlag okos telefon tulajdonos naponta legalább 1 alkalommal megnézi a beérkező email fiókját.

Az okos telefonnal rendelkezők 76%-ban emailek olvasására használja a telefonját.

És ha van egy alkalmazás, amivel pénzt lehet megspórolni, vagy olyan kényelmi szolgáltatást ad, ami máshol nincs, akkor ezt bizony az emberek használni fogják.

Tehát azok akik azt követelik, hogy tiltsák be az Ubert, nagyjából olyant követelnek, hogy télen ne legyen hideg, és nyáron ne legyen meleg.

Félre értés ne essék, nem vagyok a taxisok ellen, hiszen Ők még rengeteg embernek adnak munkát, megélhetést.

Például az autómosók, az autó szerelők, autó- és alkatrész kereskedők, a hivatalok dolgozói, NAV ellenőrök, gumisok, taxis társaságok, és biztos van még pár, akiket most nem soroltam fel.

Szóval aki taxizni kezd, annak biztosan nincs azzal gondja, hogy hova tegye a pénzét.

Most rátérek arra, ami a címben is szerepel, hogy milyen üzenetet adott nekem az ügy.

Még mostanában is azt látom, hogy emberek ragaszkodva a 20 évvel ez előtti berögzült formához, változatlanul embertől – emberhez szaladgálnak különböző “üzleti” ajánlatokkal.

Pedig látniuk kellene, hogy egyre többen (de a fiatalok 80%-a biztosan) inkább a kényelmesebb, és nagyobb hasznot hozó tevékenységek felé fordulnak.

Nagyobb hasznot hozó, de mindenképp kényelmesebb megoldás az, ha az embereket nem kell felhívni, és egy személyes találkozót megbeszélni, hanem mindezt elvégzi egy automatikus rendszer.

Nagyobb hasznot hozó, de mindenképp költség kímélőbb tanfolyamokra, találkozókra, megbeszélésekre való járkálás helyett egy internetes virtuális teremben otthonról megtartani mindezt.

És természetesen sokkal kényelmesebb a termékeket egy futár szolgálattal kiküldeni a vásárlóknak.

A baj az, hogy nincs olyan magyar cég, amelyik ebbe az irányba csak egy kicsit is mozdulna!

És ezért fog úgy járni mindenki, aki nem lép ebbe az irányba, ahogyan most a taxisok jártak az Uberrel.

Választhatsz: lehetsz “taxis” gondolkodású, csinálhatod magad körül a műbalhét, vagy simán alkalmazod az “Uber” gondolkodást, és eredményesebb, hatékonyabb leszel, több bevétellel.

Mindössze egyetlen kattintásra vagy attól, hogy Te is “Uber” gondolkodásúvá válj:

Szóljon hozzá!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gazdagodasakadem/public_html/blogom/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gazdagodasakadem/public_html/blogom/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489